Türkiye'nin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelesine destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na, Konya Beyşehir'de yaşayan 8 yaşındaki Bahar Erdem, kumbarasında uzun süredir biriktirdiği harçlığını bağışlayarak destek oldu.

Minik Bahar'ın annesinin telefonu üzerine eve gelen Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan Ravza Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Kapama, kumbarada biriken 125 lirayı teslim aldı.

Minik Bahar'ın annesi de kampanyaya 200 lira bağışta bulundu.

Beyşehir Ravza Camii Müezzin Kayyımı Kapama, paraları ilgili hesaba yatırdıktan sonra dekontu minik Bahar'a teslim etti.

Anne Hüsniye Erdem, birinci sınıfa giden kızının iki buçuk yaşında lösemi teşhisi konulduktan sonra uzun bir süre tedavi gördüğünü söyledi.

Kızının kampanyayı televizyonlardaki haberlerden izledikten sonra kendisine; "Anne ben de kumbaramdaki paraları bağışlamayı çok istiyorum, polis amcaları arasan bize gelirler mi acaba?" diye sorduğunu belirten Erdem, şunları kaydetti:

"Telefonla aradığım 155 hattından beni Beyşehir Kaymakamlığının Vefa ve Sosyal Destek Grubu'na yönlendirdiler. Bahar, yaklaşık bir yıldır kumbarasında harçlıklarını biriktiriyordu. 'Anne ben de yardım etmek istiyorum.' dedi. Ben de onu kırmak istemedim ve çağrı merkezini aradım. Sağolsun din görevlimiz gelerek Bahar'ın bu talebinin yerine gelmesi için bizlere yardımcı oldu."

Editör: Mehmet Çalışkan