Konya İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik açılan "Talim ve Tashih-i Huruf Kursu" tamamlandı.

Kursu başarıyla tamamlayan 89 din görevlisi için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program Sultan Selim Camii Uzman İmam Hatibi Fatih İş'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Programda konuşan Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, "Bu programın İslam alemine, ülkemize ve Konya'mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Tashih-i Huruf kursları büyük önem arz etmektedir. Günümüzde yaygın bir şekilde bu eğitim verilmektedir. Kapanış programı için burada bulunduğumuz Tashih-i Huruf kursunda emeği geçen bütün hocaları tebrik ediyorum." dedi.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okumanın çok önemli olduğunu vurgulayan Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge de "Kur'an-ı Kerim'e hizmet Rabbimizin kelamına hizmettir." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından ney taksimi ve ilahi dinletisi ile devam eden programda Meram, Selçuklu, Karatay, Kulu ve Akşehir ilçelerinde açılan Ta'lim ve Tashih-i Huruf kurslarında başarı gösteren 89 kursiyere katılım belgeleri ile 23 öğreticiye teşekkür belgesi takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan