Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi iş birliğiyle, İdlib’de ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı.

Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi iş birliğiyle, insani yardım malzemeleri temin edildi. 

Konya halkının destekleriyle temin edilen yardım malzemeleri, soğuk kış günleriyle mücadele eden mazlum ve ihtiyaç sahibi İdlib’li ailelere ulaştırıldı.


İnsani yardımların dağıtımına katılan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, bölgede ihtiyaç sahipleri için açılmış hayır çarşılarını da gezerek incelemelerde bulundu.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu fedakarlıkla yürütülen yardım faaliyetlerinin önemine dikkatleri çekerek, “Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi olarak İdlib’de Türkiye Diyanet Vakfımızın yaptığı çalışmaları gördük. Kampları, yetimhaneleri, okulları ve hafızlık kurslarını gördük. İdlib’de düzenli ve fedakâr bir çalışma yürütülmekte. Yapılan çalışmalar oldukça değerli çalışmalardır. Bu kapsamda yapılan hayır çalışmalarını gördük ve bizzat Konya’dan getirdiğimiz yardımları ve oyuncakları ulaştırdık. Savaşın yetim bıraktığı ümmetin çocuklarını ve ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyoruz. Desteklerinizle kardeşlerimize yaşanabilir yuvalar kuruyoruz. Her zaman mazlumun yanında Konyalı hayırseverlerimizden kampanyaya desteklerini sürdürmelerini bekliyorum.” dedi.


Müftü Poçanoğlu ve beraberindeki heyette bulunan Müftü Yardımcısı Abdullah Yaman, Karatay Müftüsü Musa İmamoğlu ve TDV Konya Şubesi üyeleri, soğuk kış günlerinde yalnız bırakılmadıklarını gören İdlib’li aileler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Editör: Mehmet Çalışkan