Konya İl Müftülüğü tarafından Selçuk Üniversitesi kampüsünde 2018 yılında faaliyete geçirilen ve içerisinde ders çalışma mekanı, dinlenme alanı, konferans salonu, atölye ile on farklı sınıfın bulunduğu Diyanet Gençlik Merkezi, gençlerin ilgi odağı oldu.

Günde yaklaşık bin öğrencinin ziyaret ettiği merkezde Kur’an-ı Kerim, tashih-i huruf, siyer, tefsir, hadis, fıkıh, ilmihal ve Arapça gibi derslerin yanında ney, ebru, iyilik atölyesi, hikem-i ataiyye okumaları, Osmanlı Türkçesi, hüsn-i hat, kitap tahlilleri, film okumaları gibi birçok etkinlik gerçekleştiriliyor.

Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden öğrencilerden Selçuk Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Sena Acar, "Kampüs içerisinde, kolay ulaşımın olduğu, derslerin yoğunluğundan arınabileceğimiz, çeşitli aktivitelere katılabildiğimiz aynı zamanda camiye yakın olmasından dolayı camide ibadetlerimizi rahat bir şekilde yapabildiğimiz güzel bir mekan." ifadelerine yer verdi.

İktisat bölümü öğrencisi Osman Düzen Gençlik Merkezi'ni; "İmkan olanaklarının fazla olması, ücretsiz internet hizmeti, çay ve simit ikramı, sakin ve verimli çalışma ortamı olduğundan dolayı memnun olduğum bir yer." şeklinde tanımladı.

Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenci olan Cuma İnat ise, "Gelişim imkanlarının fazla olduğu, motive edici bir mekan, güzel bir yer." ifadesini kullandı.

Diyanet Gençlik Merkezi'nin gençlerin kampüsteki yuvası olduğunu dile getiren Konya Müftülüğü Kampüs Diyanet Gençlik Merkezi koordinatörleri, öğrencilere hitap edebilecek bütün donanımlara sahip, huzurlu ders çalışma imkanı sunan Gençlik Merkezi'nin öğrenci ve ziyaretçilere her daim açık olduğunu ifade ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan