Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 yılı Ramazan ayı, vaaz ve irşad faaliyetlerine ivme kazandırmak, komşu ve kardeş şehir il müftülükleri arasında iletişimi artırmak ve hizmet birliğini sağlamak maksadıyla düzenlenen program kapsamında Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden’in daveti üzerine komşu il müftüleri farklı camilerde vaaz etti.

Düzenlenen programa Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel ve emekli Müftü Yakup Öztürk katıldı.

Kayseri Müftüsü Yusuf Akkuş Çapanoğlu Büyük Camii'nde, Nevşehir Müftüsü Kazım Güzel Bilal Şahin Camii'nde ve emekli müftü Yakup Öztürk ise Yeni Damat Hoca Zade Camii´nde cemaate vaaz-u nasihatte bulundu.

Sonrasında AŞK Vakfına giderek Vakıf Başkanı sayın Şakir Ergin ile hasbihal eden İl müftüleri ziyaretin ardından Nohutlu Tepesini de görme fırsatı buldu. İl müftüleri ziyaretleri esnasında hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin'i de ziyaret etti.

Teravih namazının Enderun Usulü ile kılındığı Erdoğan Akdağ Camii Külliyesi’nde bulunan Diyanet Gençlik Merkezini de ziyaret eden İl müftülerine Yozgat Müftüsü Ali Gülden yürütülen gençlik hizmetleri hakkında bilgi paylaşımı yaptı.

Editör: Mehmet Öztürk