Kocasinan İlçe Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen program miniklerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, "Kocasinan İlçe Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarımızda ihtiyaç odaklı eğitim veren 102 kursumuzda 199 sınıf ve 9937 kursiyerimiz eğitim almaktadır. Ayrıca yine 69 tane 4-6 yaş Kur’an kursumuzda 179 sınıfta ve 3075 öğrencimiz eğitim görüyor. Toplam da müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarımızda 13.012 kişiye eğitim vermekteyiz. Yavrularınızı Kur’an kurslarına gönderdiğiniz ve dinini diyanetini öğrenmelerine vesile olduğunuz için siz değerli anne ve babalar çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kocasinan Minikler Karne 22

Programda dönem boyunca öğrendiklerini sergileyen miniklerin sevincine ortak olan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Cenabıhak Kur’an-ı Kerim’in pek çok yerinde anne ve babalara evlatlarına dinini öğretmeleri gerektiğini ısrarla bildiriyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve özellikle Sayın Başkanımız 04-06 yaş öğrencilerimize çok büyük önem veriyor. Çünkü bu yaşlarda çocuklarda karakter oluşumu gerçekleşir. Verilen güzel ahlak, edep ve terbiye yerine oturur. İstenen karakter oluşur. Vatanını, milletini, devletini ve anne-babasını seven, sayan ve onlara bağlı olan bir nesil yetişir." dedi.

Kocasinan Minikler Karne 44

Müftü Akkuş, "Çocuklarımızın eğitimine çok büyük önem verelim. Onlara her konuda yardım edelim. Bu yardımı da ölçülü yapalım ki kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensinler. Her düştüklerinde kaldırmayalım, kendileri kalkmayı öğrensin ki düştükleri zaman kendileri kalkarlarsa düşmemeyi de öğrenirler. Siz değerli anne ve babalardan Allah razı olsun.  Böylesi güzel bir programın hazırlanmasında emeği geçen herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Kocasinan Minikler Karne 11

Program sonrası Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler protokol tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Editör: Ömer Ceylan