“Arınmak Yeniden Başlamaktır”

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kocaeli Müftülüğü arasında "Arınmak Yeniden Başlamaktır" isimli projenin iş birliği protokolü imzalandı.

Proje, haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılmalarına karar verilen ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yönlendirilen yükümlüleri kapsıyor.

Buna göre yükümlüler; Kocaeli Adli Yargı Adalet Komisyonu yetki alanı içerisinde bulunan yerlerde, Kocaeli Müftülüğüne bağlı ilçe müftülüklerinde görevlendirilecek ve beş kişilik çalışma grupları halinde camilerin iç ve dış mekân temizliği, cami bahçelerinin bakımı ve temizliği çalışmalarını gerçekleştirecek.

Ayrıca yükümlülere talepleri doğrultusunda dört saatlik zorunlu çalışma süresi dışında, manevi rehberlik eğitimi verilmesi de amaçlanıyor.

Söz konusu proje ile haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılmalarına karar verilen ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yönlendirilen yükümlüler, haftanın beş gününde ve her gün ayrı bir camide olacak şekilde çalışma yapacak.

Protokol kapsamında ilk aşamada uygulamanın Kocaeli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetki alanında bulunan Körfez, Derince İzmit, Gölcük ilçelerinde; ihtiyaç durumunda Kandıra, Kartepe, Başiskele ve Karamürsel ilçelerinde yapılması hedefleniyor.

Yükümlülere yönelik “Peygamberimizin Hayatı Bilgi Yarışması”

Öte yandan Kocaeli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Kocaeli Müftülüğü iş birliğinde yükümlülere yönelik “Peygamberimizin Hayatı” konulu ödüllü bilgi yarışması düzenlendi.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi amacıyla düzenlenen törende konuşan Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, Peygamberimizin arkadaşlarına karşı hoşgörüsünden bahsederek, "Allah’ın tövbe kapısının kullarına her zaman açık olduğunu." söyledi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz ise yükümlülere yönelik düzenlenen yarışmaya katılanları tebrik ederek Peygamberimizin hayatından alınacak örneklerin kişisel yaşamımızda bizlere yol gösterici olduğunu dile getirdi.

Yarışmanın ödül törenine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Sedat Yılmaz, Müdürlük personeli ve yükümlüler katıldı.

Yarışmaya müracaat eden 113 adaydan dereceye giren birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye ise gram altın ve yarışmaya katılan tüm yarışmacılara katılım belgesi ve kitap takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan