Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik sürdürülen proje kapsamında, Kocaeli Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Kur'an kursu öğreticilerine "Temel Aile Bilinci Eğitimi" seminerleri düzenledi.

Kocaeli Müftülüğünce 12 ilçede düzenlenen “Temel Aile Bilinci Eğitimi” seminerleri tamamlandı.

Projenin ilk aşaması olan Kur'an kursu öğreticilerine yönelik eğitimler, 11 Şubat’ta başlayıp 1 Mart’ta sona erdi.

Böylelikle projenin yaygın din eğitimi kursiyerlerini kapsayan ikinci aşaması için de gerekli hazırlıklar tamamlanmış oldu.

Söz konusu eğitimlerde aile içerisindeki iletişim becerilerini geliştirme, ailede çocuk, genç, yaşlı ve engelliyle ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar, aile fertlerinin hakları, sorumlulukları ve aileyi ayakta tutan temel ahlaki değerler gibi konular işlendi.

İlçe müftülerinin açılış konuşmalarıyla başlayan programlar, eğitimlerin sonunda Kur'an kursu öğreticilerine katılım belgesi verilmesiyle sona erdi.

Kocaeli Müftülüğü “Gençlik Kampı” düzenledi

Öte yandan Kocaeli Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü görevlileri, üç gün süren kampta gençlerle bir araya geldiler.

“Bir Din Görevlisi On Genç” sloganıyla yola çıkılarak tertiplenen, 300 erkek ve 150 kız öğrencinin katılımıyla düzenlenen programda, öğrenciler Samanlı Dağları’nın eteğinde tabiatla baş başa kalmanın tadını çıkardılar.

Kampa katılan öğrenciler, Müftülük görevlileri nezaretinde sabah namazlarını cemaatle birlikte kıldıktan sonra sportif faaliyetlerde bulundular.

Kamp programı kapsamında kitap okuma etkinlikleri ve bilgi yarışmaları da düzenlendi.

Kampta üç gün boyunca keyifli ve verimli zamanlar geçiren öğrenciler, Gençlik Koordinatörlüğü görevlilerinden bu tür etkinliklerin devamını talep ederek ayrıldılar.

Editör: Mehmet Çalışkan