Kocaeli Müftülüğünce “2019 Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması İl Finali” Portakal Hafız Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nde yapıldı.

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda, “hafızlık” kategorisinde erkeklerde Karamürsel ilçesinden İmam Hatip Hakan Tuparlak birinci, Gölcük ilçesinden İmam Hatip Münip Gündoğan ikinci, Başiskele ilçesinden Müezzin Kayyım Bahattin Arslan ise üçüncü oldu.

Bayanlarda ise Gebze ilçesinden Kur’an Kursu Öğreticisi Sena Koçak birinci, Körfez ilçesinden Kur’an Kursu Öğreticisi Tenzile Safran ikinci, Derince ilçesinden Meryem Büyükbektaş üçüncü oldu.

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” kategorisinde erkeklerde Başiskele ilçesinden İmam Hatip Hasan Aksoy birinci, Kartepe ilçesinden İmam Hatip Muhammed Şahin ikinci, İzmit ilçesinden İmam Hatip İshak Özgür Pak üçüncü oldu.

Bayanlarda Gebze ilçesinden Kur’an Kursu Öğreticileri Nurcan Yağcı birinci olurken Fatma Ayluçtarhan ikinci, Gölcük ilçesinden Kur’an Kursu Öğreticisi Rukiye Alpan üçüncü oldu.

Ödül töreninde konuşan İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yaptığımız bu yarışmada, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık İl Finali’ne katılan görevlilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Kocaeli il birincileri, “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” kategorisinde; erkekler 19 Haziran 2019 tarihinde Tekirdağ’da, bayanlar ise 20 Haziran 2019 tarihinde Kırklareli’nde bölge finalinde Kocaeli’yi temsil edecekler.

Hafızlık kategorisinde ise il birincileri; bayanlarda 22 Haziran 2019 tarihinde Çanakkale’de, erkeklerde ise 23 Haziran 2019 tarihinde Edirne’de Kocaeli’yi temsil edecekler.

Yarışmada dereceye giren din görevlilerine ödülleri komisyon üyeleri tarafından takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan