Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Müftülük öncülüğünde Gebze Kaymakamlığı ve Gebze Belediyesi iş birliğinde Çoban Mustafa Paşa Vakfı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Çoban Mustafa Paşa anıldı.

26-27 Nisan tarihlerinde Gebze Kültür Merkezi ve Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi'nde programlar gerçekleştirildi. 

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Müftüsü Orhan Örnek, kurum amirleri ile ilçe merkezinde 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı programın ilk gününde Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Çoban Mustafa Paşa ve Külliyesi'nin tarihsel süreci hakkında sunum yaptı.

Prof. Dr. Çelik, Gebze’nin, stratejik konumundan dolayı tüccarlar için çok önemli bir konaklama merkezi olduğunu belirterek, Gebze’nin ekonominin nabzının tutulduğu ve ekonomik süreçlerde tarihi bir yer tuttuğu ifade edildi. 

İlçe Kaymakamı Mustafa Güler’in hediye vermesinden sonra hatıra fotoğrafı çekimiyle program sonra erdi.

Geleneksel hâle dönüştürülmesi tasarlanan anma programının ikinci gününde ise Çoban Mustafa Paşa Külliyesi'nde Kur’an ziyafeti yapıldı.

Öğle namazından önce başlayan programa Gebze Müftüsü Orhan Örnek, din görevlileri, İstanbul Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Metin Çakar, İstanbul Fatih Camii Müezzin Kayyımı Hafız Recep Yasan ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin yapıldığı, salat ve selamların getirildiği, halkın yoğun ilgi gösterdiği program Müftü Orhan Örnek’in dua yapmasının ardından külliyenin bahçesinde yapılan yemek ikramıyla sona erdi.

Çoban Mustafa Paşa Külliyesi için tıklayınız 
https://islamansiklopedisi.org.tr/coban-mustafa-pasa-kulliyesi

Editör: Mehmet Çalışkan