Kocaeli’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Mustafa Çuhadar, Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Müftü Yusuf Doğan yapmış olduğu açış konuşmasında dini yayınların önemine değinerek Başkanlık tarafından gerçekleştirilen toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Mustafa Çuhadar: "16 Eylül tarihinden itibaren Diyanet TV olarak müstakil bir kanal statüsüne kavuştuk." dedi. Çuhadar Diyanet TV ve Diyanet Radyoları ile ilgili bilgi verdi.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt ise Başkanlığın yayın tarihi ile ilgili bilgiler vererek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün 40 ayrı dil ve lehçede 400'ün üzerinde yurt dışında basılı yayınımız var. Kur'an-ı Kerim mealimiz 28 ayrı dilde tercüme edildi. İnşallah bu sayı kısa zamanda 40'ı bulacak. Şu an toplamda 1510 basılı yayınımız mevcut. Çocuğa dair 39 yıldır yayın hazırlıyoruz. 68 adet çocuk yayınımız var. Diyanet çalışanları olarak bizlere çok büyük görevler düşüyor. Bu yayınlarımızı tanıtmak, anlatmak, insanımızla buluşturmak en önemli görevimiz." 

Başkanlığımızın yayınlarının Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle kasım ayı sonuna kadar %50 indirimli olarak satışa sunulacağı müjdesini veren Dr. Kurt, TDV yayınevlerinden ve e-satış yolu ile yayinsatis.diyanet.gov.tr adresinden tüm görevli ve vatandaşlarımızın kitapları temin edebileceklerini ifade etti.

Program sonunda katılımcıların soru, istek ve önerilerini alan Fatih Kurt, yayın faaliyetlerinin iyileştirilmesi yönünde tüm taleplerin değerlendirileceğini belirtti. 


 

Editör: Mehmet Çalışkan