Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından işgalci İsrail’in zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak amacıyla başlatılan "Özgür Filistin’in Yanındayız" yardım kampanyası sürüyor.

Bu kapsamda Kilis Müftülüğüne bağlı Mehmet Emine Cabir 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Filistin’deki çocuklar için kumbaraları Kur’an Kursu öğreticileri ile birlikte İl Müftü Vekili Dr. Abdulhekim ÖZ’e teslim etti.

Kilis Minikler Kumbara 33

Öğrenci ve velilerini bu anlamlı ve duyarlı davranışlarından dolayı tebrik eden İl Müftü Vekili Öz, "Filistin meselesi tüm Müslümanların ortak davasıdır. Her yaştaki bütün Müslümanların Filistin’e hem maddi hem de manevi olarak destek vermesi gerekiyor. Merhamet ve yardımseverlik duygusuyla yapmış oldukları bu kampanyadan dolayı minik öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Destekleri ve duaları ile Gazzeli mazlumlarla birlikte olduklarını belirten ailelerine ve Kur’an Kursu öğreticilerimize de teşekkür ediyorum." dedi.

İl Müftü Vekili Dr. Abdulhekim Öz, TDV aracılığıyla Filistinli mazlumlara ulaştırılmak üzere 4-6 Yaş öğrencileri tarafından toplanan 5 bin 940 Türk Lirasını TDV Kilis Şubesine iletti.

Program sonunda miniklere oyuncak hediye edildi.

Kilis Minikler Kumbara 22

Programın ardından, Kilis Müftülüğü yerleşkesinde bulunan Merkez Hacı Mustafa Cümbüş Camii’ne geçen miniklere, İl Müftü Vekili Dr. Abdulhekim Öz camiyi ve bölümlerini tanıttı.

Caminin Mihrap, minber, vaaz kürsüsü ve Müezzin mahfilini tanıtan İl Müftü Vekili Öz, çocuklarla yakından ilgilenerek ziyaretlerinden dolayı da teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan