Kilis İl Müftülüğünce "Avukat Mehmet Abdi Bulut 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Hacı Mahmut Kudeyt Camii Temel Atma Töreni" gerçekleştirildi.

Törene Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Müftüsü Alettin Bozkurt, hayırsever iş insanı Hacı Mahmut Kudeyt ve ailesi, merhum Kilis Belediye Başkanı Avukat Mehmet Abdi Bulut’un ailesinin yanı sıra Kilis Belediye Başkan Vekili Fatih Yalçın, daire amir ve müdürleri, protokol üyeleri, STK ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

kilis-hacı-mahmut-cami-temel-atma-22

Burada konuşan Vali Soytürk, merhum Belediye Başkanı Av. Mehmet Abdi Bulut’u rahmetle anarak "Anadoluda güzel bir dua var, sebep olanlardan Allah razı olsun. Ben o Anadolu’daki duayı ediyorum ve sebep olanlardan Allah razı olsun, diyorum." ifadelerini kullandı.

kilis-hacı-mahmut-cami-temel-atma-11

Sonrasında kürsüye gelen Müftü Alettin Bozkurt ise Tevbe suresi 18. Ayetine işaretle "Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkup çekinmeyenler imar eder. İşte hidayete erenlerden oldukları umulanlar bunlardır.' Cami ve Kur’an kursumuzun yapımında emeği geçenlerden Allah razı olsun, teşekkür ediyorum." diye konuştu.

kilis-hacı-mahmut-cami-temel-atma-55

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Cengiz Çolak’ın yaptığı dua ile camii ve Kur’an kursunun temeline ilk harç döküldü.

kilis-hacı-mahmut-cami-temel-atma-33

- Proje hakkında

Kilis Müftülüğü, Kilisli hayırsever iş insanı Hacı Mahmut Kudeyt ve Kilis İl Özel İdaresi arasında 15.09.2022 tarihinde imzalanan protokol gereği Doğan Güreş Paşa Mahallesi 3459 ada 3 nolu parsel üzerine Kilis İl Özel İdaresi tarafından Mehmet Abdi Bulut adında 4-6 yaş Kur’an Kursu ve Kilisli Hayırsever iş insanı Hacı Mahmut Kudeyt tarafından da kendi adında bir Cami yapılmasına karar verilmişti.

Temeli atılan 4-6 yaş Kur’an Kursu 325,87 metrekare alana sahip olup tamamlandığında sabah ve öğlen 120 öğrenciye eğitim verecek kapasitede olacaktır. Cami ise 537,63 metrekare alana sahip olup inşası tamamlandığında toplam 800 vatandaşımız aynı anda ibadet edebilecek.

Editör: Ömer Ceylan