Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen "Yolun İyilik Olsun" yardım kampanyası kapsamında, Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi koordinesinde "Yükümüz Kardeşlik" sloganıyla 5 tır dolusu insani yardım malzemesi hazırlandı.

İnsani yardım malzemelerini taşıyan tırlar, İl Müftülüğünce düzenlenen törenle Suriye’ye uğurlandı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen uğurlama töreninde konuşan Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, şunları kaydetti: 

"Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak Suriye'de yaşanan drama kayıtsız kalmadık. Çeşitli zamanlarda yardım kampanyaları düzenledik. Kayseri İl Müftülüğümüz, bu yardımların her ay buradan gönderilmesi hususunda bir gayret gösterdi. Bunun en önemli nedenlerinden birisi, Peygamberimizin (s.a.s.) şu hadis-i şerifidir: 'Amellerin en hayırlısı, az da olsa sürekli olanıdır.' Biz de bunun için yardımlarımızın sürekli olmasını temin açısından çalışmalar başlattık. Bütün bu yardımlarda emeği geçen ve bizlere bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamız için tevdi eden Kayserili hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu yardım faaliyetlerinin organizesini yapan, hayırseverlerimizle Vakfımız arasında irtibat kuran din görevlilerimiz, din gönüllüsü kardeşlerimiz, her birisi gayret gösteriyor. Bu gayretin neticesinde de bu yardımları buradan gönderebiliyoruz. Pandemi sürecinde bize ulaşan yardımları Kayseri’deki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Pandemi sürecinde işini kaybeden kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık.


Özellikle önümüz kış mevsimi. Ve çadırlarında o kışı geçirmek zorunda kalan kardeşlerimizin, en azından karınları doysun diye yardım gönderiyoruz. Bu 5 tırımızın 4’ü un taşıyor. Bu unlarımız bölgedeki Türkiye Diyanet Vakfına ait fırınlarda ekmek oluyor ve ihtiyaç sahiplerinin sofrasına konuluyor. Diğer tırımızda ise muhtelif gıda ve kıyafetler var. Yetim çocuklarımız, öksüzlerimiz ve mağdurlarımız için 450 takım kıyafet ve kırtasiye yardımı gönderiyoruz. Yine 266 adet battaniye ve 5 bin 800 parça kadın, erkek ve çocuk kıyafeti buradan yola çıkıyor. Bu kıyafetleri hazırlayan Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Onlar bölgedeki çocuklarımızı kendi evlatları bildiler. Bu kıyafetler ve kırtasiye yardımları, bölgede yetişen çocuklarımızın hem dinine ve Diyanetine sadık olmalarını sağlayacak hem de bir komşu ülke olarak Türkiye’yi, en zor zamanlarında yanlarında bulunan ülkemizi hatırlayacak ve hayatları boyunca unutmayacaklar. Bu yardımlarımızla birlikte toplam 637 tır göndermiş oluyoruz. Türkiye Diyanet Vakfını emin ve güvenilir bir vakıf olarak gördükleri ve bu yardımların güvenilir bir şekilde bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması noktasında bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum."


Konuşmaların ardından yardım tırları dualarla Suriye’ye uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan