Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kayseri’ye gelen çok sayıda depremzede aile, Kayseri il ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında misafir ediliyor.

TDV Kayseri Şubesi tarafından depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanırken aynı zamanda Kur’an kurslarında kalan depremzedelere maddi ve manevi destek sağlamak, moral vermek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda TDV Kayseri Kadın Kolları tarafından Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Hisarcık Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda kalan depremzede ailelere yönelik mutfak atölyesi açılarak meşhur Kayseri Mantısı ve kurabiye yapımı etkinliği gerçekleştirildi.

Aynı zamanda TDV Kayseri Kadın Kolları gönüllülerince yapılan Kayseri Mantısı’nın satışından elde edilen gelirler yine depremzedelerin ihtiyaçları için kullanılıyor.

kayseri-11-8

Gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi veren TDV Kayseri Kadın Kolları Gönüllüsü Emine Akkuş, “Geçen hafta buraya yaptığımız ziyaretimizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımız bizlerden farklı bir etkinlik talebinde bulundular. Boş kaldıkları zaman deprem anını tekrar tekrar yaşadıklarını ifade ettiler. Meşguliyet olacak farklı bir etkinlik taleplerine karşılık bizim de aklımıza mantı yapma fikri geldi. Önce depremzedelerimiz kendi yaptıkları mantıları kendileri yiyecekler. Daha sonra da fazla gelenler hayır çarşılarında satışa çıkarılacak. Satıştan elde edilecek gelirler ile de şuan deprem bölgesinde olan diğer depremzede kardeşlerimize yardımlarda bulunulacak." dedi

TDV Kayseri Kadın Kolları Sorumlusu Semanur Arslan ise, "Deprem olduktan sonra Kayseri’ye deprem bölgesinden gelen depremzede vatandaşların misafir edildiği Kur’an kurslarımızdan biri olan Hisarcık Kur’an Kursu’ndayız. Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Kadın Kolları olarak bizler de bu Kur’an kurslarına ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Depremzedeler ile yaptığımız görüşmeler sonrasında onlara nasıl fayda sağlarız, onları yaşadıkları olumsuz atmosferden çıkarabilecek neler yapabiliriz diye düşünürken mantı yapmak fikri ortaya çıktı. Zaten il müftülüğümüz ve ilçe müftülüklerimiz manevi rehberlik konusunda yardımcı oluyorlar. Bizler de kadın kolları olarak şuan gördüğünüz gibi mutfak atölyesi etkinliğini gerçekleştirerek burada depremzedeler ile birlikte Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Kolları gönüllüleri olarak mantı yapıyoruz. Burada yaptığımız mantılar hayır çarşılarımızda satışa çıkarılacak. Elde edilen gelirler ise yine deprem bölgesine yardım olarak ulaştırılacak." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan