Kayseri İl Müftülüğü ile Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde göreve başlayan Destek Personeli (Aşçı, Temizlik, Şoför, Koruma ve Güvenlik Görevlisi) için "Oryantasyon Eğitimi" düzenlendi.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi ev sahipliğinde 11-15 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Oryantasyon Eğitimi ile yeni göreve başlayan personele görev alanı ile ilgili bilgi ve becerilerini artırmak, kurum aidiyetlerini güçlendirmek, görevlerinde etkin ve verimli olabilmelerine katkı sunulacak.

Oryantasyon Eğitimi 33

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, "Kayseri İl Müftülüğü ve Dini Yüksek İhtisas Merkezimize farklı meslek gruplarında toplam 72 personelin ataması yapıldı ve görevlerine başladı. Bizler de 3 gün boyunca yeni göreve başlayan personelimize Oryantasyon Eğitimi gerçekleştireceğiz. Bu programın asıl amacı sizlere kurumumuzu tanıtmak, sizlerin görev tanımını yapmak ve bu görevleriniz içerisinde özellikle dikkat etmeniz gereken hususları sizlere hatırlatmak. Sizler artık Dünya genelinde hizmet veren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir aile mensubu oldunuz. Görevleriniz hayırlı ve mübarek olsun. Allah utandırmasın." dedi.

Oryantasyon Eğitimi 1

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, ise "Diyanet İşleri Başkanlığı gibi güzide bir kurumda görev önemlidir. Burada çalışmanın hem maddi hem de manevi mesuliyetleri vardır. Yine bu kurumda çalışmanın da ayriyeten hassasiyetleri vardır. Mesela özel bir iş yerinde çalışırsın oradaki yanlış iş sahibine karşı yapılmış olur.  Ama devlet dairesinde yapılan yanlış seksen beş milyona karşı yapılmış olur. Onların hakları vardır." ifadelerini kullandı.

Akkuş, "Personele her türlü imkan ve kolaylık sağlanan kurumumuzda ben bana verilen görevi en iyi şekilde yapmazsam, aldığımı helal ettirmek için koşturmazsam Allah bunun hesabını benden sorar, diye düşünerek hareket etmemiz lazım. Allah Teala; 'Kim devlet malına ihanet ederse, yarın kıyamet gününde onun vebaliyle gelir.' buyuruyor. Allah bizi her an görüyor murakabe ediyor diye düşünmemiz ve ona göre işimizi yapmamız lazım. Türkiye’nin değil, Dünya’nın gıpta ettiği, imrendiği bir kurumda çalışıyoruz. Onun için çok dikkat etmemiz gerekir. O yüzden elektriğine, suyuna, boşa yanan lambalarına hatta bir kağıdına bile çok dikkat etmeliyiz. Bir kağıt ne olacak demeyelim bunların hepsi kul hakkıdır. Peygamberimiz (sas) 'Allah Sizden işini en güzel ve en sağlam yapan kulunu sever' buyuruyor. Bu nedenle verilen görevleri en güzel şekilde yapalım. Yeni görevinizin hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan