Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen "Yolumuz İyilik Olsun" yardım kampanyası kapsamında, Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi koordinesinde "Yükümüz Kardeşlik" sloganıyla 7 tır insani yardım malzemesi toplandı.

Kayseri İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin desteğiyle toplanan yardımlar, düzenlenen törenle Suriye’ye uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Kayseri’den Suriye’ye gönderilecek olan 7 tır yardım ile birlikte toplam yardım tırları sayısının 615’e ulaştığını belirtti.

Müftü Güven şöyle devam etti:

"Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak her ay olduğu gibi bu mübarek Ramazan ayında da sınır ötesinde özellikle de çadır kentlerde yaşayan mülteci kardeşlerimize yardım etmeyi sürdürüyoruz. Daha önce 608 tır yardım gönderdik. Bugün de 7 tır un yardımı ile birlikte toplam 615 tır yardımı sizlerin katkılarıyla, Kayserili hayırseverlerimizin katkılarıyla bölgeye gönderip, oradaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin, mağdurların, mazlumların ve muhtaçların sofralarına ekmek olarak ulaştırıyoruz.

Kayserili hayırseverler Türkiye Diyanet Vakfını hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Hepinizin bildiği üzere Kayseri’den göndermiş olduğumuz bu unlarımız, bölgedeki Türkiye Diyanet Vakfımızın fırınlarında ekmek yapılıyor ve ihtiyaç sahiplerine tek tek dağıtılıyor. Ben bu vesileyle Kayserili hayırseverlerimizin katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ramazan ayı gibi infak ayında aynı zamanda zekâtlarımızın, sadakalarımızın, fitre ve fidyelerimizin verilmiş olduğu bu ayda hayırseverlerimiz yine Türkiye Diyanet Vakfımızı yalnız bırakmadı ve bu 7 tır yardımı hazırlayarak bizler vasıtasıyla bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamızı istediler."

Kayseri’deki ihtiyaç sahiplerinin de unutulmadığını belirten Güven; "Kayseri İl Müftülüğü ve TDV Kayseri Şubesi olarak Kayseri içindeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize koronavirüs günlerinde ve mübarek Ramazan ayında her türlü yardımı yapıyoruz. Yardım kolilerimizi hazırladık ve onları tek tek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz.  Kayserimizde görev yapan din görevlisi kardeşlerimizden bin 150 kişi şu anda 'Kayseri Vefa Destek Projesi' kapsamında ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için görevlendirilmiş bulunmakta. Yüce Mevla göndermiş olduğumuz bu hayırlar vesilesiyle bizleri, ülkemizi, İslam alemini ve bütün insanlığı şu anda herkesi etkisi altına alan koronavirüs salgını başta olmak üzere bütün musibetlerden ve felaketlerden muhafaza eylesin." şeklinde konuştu.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen törende, konuşmaların ardından yardım tırları dualarla Suriye’ye uğurlandı. 

Editör: Mehmet Çalışkan