Kayseri İl Müftülüğü ile Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun, doğru ve güzel okumalarını sağlamak, kıraat ilminde bilgi ve becerilerini geliştirmek, Aşere/Takrib alanında etkin ve yeterli hale gelerek uzmanlaşmalarını temin etmek amacıyla “Aşere Takrib Kursu” düzenlendi.

2017 Aralık’ta başlayan kursta eğitimler; Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kemal Atik, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan ve Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü eğitim görevlileri tarafından verildi.

2021 Mart ayında tamamlanan kurs sonunda Diyanet İşleri Başkanlığınca bitirme sınavı yapıldı.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in başkanlığında, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Kurul Üyesi Fatih Okumuş ve emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kemal Atik tarafından oluşan komisyon değerlendirmesi sonucunda 11 din görevlisi "Kurra Hafız" unvanı aldı.

Kayseri'nin Selatin camilerinde görev yapan din görevlileri, 3 yılı aşkın süre boyunca devam eden eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan