Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekât konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "2024 Yılı Zekat İyilik Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Kars İl Müftülüğü ev sahipliğinde "2024 Yılı Zekât İyilik Buluşmaları" düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Kars Zekat Buluşması 22

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Hamza Bayram, "Bugün Müslümanlar tarafından çokça unutulan büyük bir ibadet olan Zekat konusunu konuşmak için bir araya geldik. Bu konuda bugün burada olmamızı sağlayan Allah'a hamdüsenalar olsun. Bu vesileyle programa teşriflerinden dolayı muhterem hocamıza şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Ardından kürsüye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya ise "Diyanet İşleri Başkanlığımızın her birimi güçlü faaliyet ve hizmet ağı ile insanlığımıza dokunuyor. Başkanlığımızın gücünü ortaya koyduğu, insanlığa dokunduğu en önemli unsurlardan biri de şüphesiz ki Türkiye Diyanet Vakfımızdır. Yaklaşık 50 yıldır var olan büyük bir iyilik hareketi seferberliği için kurulmuş olan Türkiye Diyanet Vakfımız, ülkemizin her yerinde hayri hizmetlerle, inşai faaliyetlerle, eğitim faaliyetleri ile ülkemiz insanına önemli hizmetler yürütmeye devam ediyor. Biz kurum ve kuruluş olarak sizlerin gayretiyle, çabası ve desteğiyle çok hızlı ve etkili bir şekilde şükürler olsun bunu gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Kars Zekat Buluşması 55

Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerin sayısal verilerle anlatıldığı program hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan