Dünyadan gelen ateşkes çağrılarına ve bölgede derinleşen insani krize rağmen katil İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinin yanı sıra güneyindeki Han Yunus'a da kara saldırısı başlatan katil İsrail güçleri, bölgeye yönelik bombardımanlarına devam ediyor.

ilistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, katil İsrail güçleri Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde "El-Amsi" ailesine ait evi bombaladı. Saldırıda en az 2 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Katil İsrail güçleri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un batısında "Ebu Zerka", güneyinde "Neccar" ailelerine ait iki evi vurdu. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi.

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi çevresini de bombalayan katil İsrail güçleri, kent merkezini hedef alan top atışlarına devam etti.

Katil İsrail savaş gemileri Nuseyrat Mülteci Kampı'nın batısını bombalarken, katil İsrail topçuları da Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunu yoğun şekilde top atışına tuttu.

Katil İsrail savaş uçukları, Megazi Mülteci Kampı ile Deyr el-Belah'ı hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin birçok bölgesinde katil İsrail askerleri ile Filistinli direnişçiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Katil İsrail güçleri, Filistin Kızılayı'nın Han Yunus'taki merkezine saldırı düzenledi

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, katil İsrail güçlerinin Han Yunus kentinde Filistin Kızılayına ait merkezin üst katlarına topçu atışıyla saldırı düzenlediği belirtildi.

Yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı merkezde, katil İsrail saldırısı nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

Katil İsrail güçleri, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus'u bu ayın başında "savaş alanı" ilan etmişti.

Bu kararın ardından katil İsrail ordusu bölgeye yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırırken, kara birlikleriyle de Han Yunus'un bazı bölgelerini işgal etti.

Katil İsrail güçleri Batı Şeria'daki Nur Şems Mülteci Kampı'na baskın düzenledi

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, bölgeye çok sayıda askeri araç ve buldozerle baskın düzenleyen katil İsrail askerleri, bir binanın çevresini kuşatarak içinde bulunan bir daireyi "Energa" füzesiyle bombaladı.

Kampta Filistinlilere ait mülkleri yıkan İsrail güçleri, sokaklara ve altyapıya da zarar verdi.

Katil İsrail güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında silahlı çatışma çıkarken, Nur Şems Mülteci Kampı'nın birçok mahallesinde patlama sesleri duyuldu.

Editör: Mehmet Öztürk