TDV Kitabevinin açılışına Kars Valisi Ziya Polat, Kars Milletvekili Adem Çalkın, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, TDV Genel Müdürü İzani Turan, İl Müftüsü Hamza Bayram, Ardahan İl Müftüsü Adem Karadeniz, kurum amirleri ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Sultan Alparslan Külliye Camii Müezzin Kayyımı Habip Kırcı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan yaptığı konuşmada, "Kitabevi çok merkezi bir yerde, ana cadde üzerinde bulunuyor. Gençlerimizin gelip kitapla hemhal olabileceği hem ihtiyaçlarını giderebileceği hem de oturup sohbet edebileceği çok güzel bir mekan olmuş. Çocuklar düşünülmüş, çocuklar köşesi oluşturulmuş, mütalaa sınıflar oluşturulmuş. Güzel bir mekan olmuş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Kars’ta yaşayan vatandaşlarımıza özellikle gençlerimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Kars Kitapevi Açılış 22

Konuşmaların ardından Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi'nin yaptığı dua ile TDV Kitabevinin açılışı gerçekleştirildi.

Kars Kitapevi Açılış 33

TDV Kitabevinin gezilmesinin ve tanıtılmasının ardından program sona erdi.

Kars Kitapevi Açılış 44

Editör: Ömer Ceylan