Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla il müftülükleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Zekat Bilgilendirme Toplantıları" sürüyor.

Bu kapsamda Karaman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi ev sahipliğinde hayırseverler vatandaşlara yönelik Zekat Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’de gerçekleşen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Rıfat Oral konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün açılış konuşmalarının ardından Başkanlık Müşaviri Rıfat Oral’ın sunumu ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV'nin çalışmalarına değinen Oral, zekat ibadetinin hem dini hem de sosyo-ekonomik yönden değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek "Zekatın farz bir ibadet olması yanında sosyal ve ekonomik fonksiyonları da vardır. Zekat ibadeti sayesinde zengin ile fakir arasında sevgi bağı oluşur, gönül köprüleri kurulur." dedi.

Editör: Ömer Ceylan