Karaman Müftülüğünce “Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla düzenlenen “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansa, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge konuşmacı olarak katıldı.

Doç. Dr. Öge, vefa kavramının sevgide, dostlukta, arkadaşlıkta devamlılık anlamına geldiğini, zikretmenin, tefekkür etmenin ve şükretmenin vefa içerisinde yer aldığını ve Peygamberimizin "Allah'a şükreden bir kul olmayayım mı'" ifadesinin Rabbine karşı vefa duygusunu ön plana çıkardığını belirtti.

Hz. Peygamberden vefa örnekleri sunan Öge, “Vefalı bir peygamberin ümmeti olarak onun sünnetini yaşatmak, adını duyduğumuzda salat- ü selam getirmek ve emaneti Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmakla vefamızı göstermeliyiz.” dedi.

Mevlid-i Nebi Haftası'nın Hz. Peygamberi anmak ve anlamak hususunda farkındalık oluşturduğunu ifade eden Karaman Müftüsü Faruk Gürbüz ise “Rabbimize ve Peygamberimize karşı vefa duygularımızı harekete geçirmeliyiz. En yakınlarımızdan başlamak üzere unuttuğumuz vefa hasletini yeniden yaşanılır bir erdem olarak topluma kazandırmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Program, Kur'an kursu öğrencileri arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan