Diyanet işleri Başkanlığı'nın, "Aileyi Ayakta Tutan Değerler" başlıklı konferansı Tekirdağ İl Müftülüğü İsmail İpek Konferans Salonunda düzenledi. Konferansa Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Halime Karabulut konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Melek Karakaş, "Aile yeryüzünün en eski kurumudur, her aile özeldir ve her ailenin bir hikayesi vardır. Bu günlerde en acılı hikayeleri yaşayan Gazzeli kardeşlerimizdir." dedi. 

Tekirfdağ Aile Semineri 11

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Halime Karabulut ise "Sevgili kardeşlerim bu günlerde başladığımız her zulme uğrayan tüm Müslümanlara dua ve rahmet ile başlamamız lazım" diyerek, aileyi ayakta tutan dini değerlerden örnekler verip, aile hayatında öncelikli olarak eşler arasında meveddet ve merhamet olması, çocuklar arasında ebeveynler tarafından adaletli olunması gerektiğini vurguladı. Ailenin tanımı, ailede sevgi, saygı, merhamet, adalet, sabır, yardımlaşma, sadakat ve güven konularına değinerek konuşmasını tamamladı.

Editör: Ömer Ceylan