Karaman İl Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” temalı konferans düzenlendi.

Konferansa, Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz konuşmacı olarak katıldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İl Müftüsü Faruk Gürbüz yaptı.

Doymaz-İnanç,-ibadette-ve-sosyal-hayatta-istikameti-yakalamamız-gerekiyor02

Ardından kürsüye gelen Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, "Eğer kişi istikameti bulmuşsa Allah’ın, her daim, her zaman, her yerde kendisini görüp gözettiğini bilmiş bunu idrak etmiştir ve hayatını buna göre tanzim etmişse işte bu kişi istikameti yakalamıştır.” dedi.

Genel Müdür Doymaz, “Bizim inançta, ibadette ve sosyal hayatta istikameti yakalamamız gerekiyor. İnançta istikamet, iman ettim dedikten sonra ona asla ve asla halel getirmemek ve Müslümanın Rabbiyle bağını her daim güçlü tutmasıdır. İnançta istikamet, mü’minin ‘Her kim Allah’tan sakınırsa, takva ehli olursa ve sorumluluğunun bilincinde olursa Allah ona bir çıkış yolu verir, onu hiç beklemediği yerden rızıklandırır, kim Allah’a tevekkül ederse Allah ona yeter’ ayetlerini bilmesi, anlaması ve her daim zihninde tutmasıdır.” diye konuştu.

Editör: Ammar Esenkal