Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Karabük ve Zonguldak’ta din görevlileriyle buluştu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük’te bulunan Tıraşçı, Kent Meydanı Nikâh Salonu'nda düzenlenen programa katıldı.

Din görevlisinin bir anlamda din hizmetlisi olduğunu ve bu görevin peygamber makamı olduğunu belirten Tıraşçı şunları söyledi:

“Din görevlisi aslında bir anlamda din hizmetlisidir. Bu görev son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.s.) Efendimizin makamıdır ve din görevlisi de bu makamın varisidir. Bu görev öylesine yapılacak bir iş değildir. Gönül işi, cesaret işi ve sorumluluk işidir. 
Bu meslek bünyesinde yıllardır isimsiz kahramanlar barındırmıştır. Bu isimsiz kahramanları “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” başlığıyla manevi dünyamızla buluşturmak maksadıyla kitaplaştırdık."

Öte yandan Zonguldak Müftülüğünce düzenlenen programda “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konulu bir konferans veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, “Dünya kurtulacaksa din gönüllülerinin gayretleriyle kurtulacaktır.” dedi. Tıraşçı sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Dünya kurtulacaksa din gönüllülerinin gayretleriyle kurtulacaktır”

“Âlimler peygamberlerin vekilleridir. Peygamberlerin, insanlar için yapmış olduğu hizmetler peygamberlerden sonra da âlimlerce yerine getirilecektir. Din görevlisinin yaptığı hizmet diğer hizmetlerden farklıdır. Ömrünün her bir saniyesini rutin bir şekilde geçiren bir din görevlisi değil, ömrünün her saniyesini toplumun her kesimi için yararlı ve faydalı hizmetler için uğraş ve mücadeleye adayan din görevlisi olunmalıdır. Dünya kurtulacaksa din gönüllülerinin gayretleriyle kurtulacaktır. Cami ve din eksenli olan din hizmetleri, insanlarımızın bütününe ulaşılması için mahalle eksenli olarak devam etmelidir.”

Konferansın ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı “Din Görevlileri Derneği Okuma Salonu”nun açılışını gerçekleştirdi. 

Editör: Mehmet Çalışkan