Mekke'nin fethinin 1388'inci yıldönümü dolayısıyla Karabük İl Müftülüğünce düzenlenen “Fetih Şöleni ve Kur’an Ziyafeti” programı, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Karabük Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün yaptığı açış konuşması ile devam etti.

Mekke'nin fethinden alınması gereken dersler olduğunu belirten Müftü Yılmaztürk şunları kaydetti:

"Mekke müşrikleri Resulullah Efendimiz (s.a.s.) ve ashab-ı kiram'a bir zamanlar İslam'ı yaşama hususunda dünyayı dar edip, akla hayale gelmedik işkenceler yaptıkları halde muzaffer bir komutan ve fatihler fatihi, Rahmet Elçisi (s.a.s.) genel af ilan etti. Herkes canından ve malından emin olarak yaşamaya devam etti. Çünkü amaç şehirlerin anası Mekke'nin fethinden çok daha yüce bir hedef olan kalplerin fethi idi. O kutlu elçi de (s.a.s.) Allah'ın izni ile bunu gerçekleştirdi. Mekke'yi de gönülleri de fetheden Allah Resulü (s.a.s.) bu büyük zafer karşısında asla kibirlenmedi. Bilakis Rabbinin huzurunda izzetle secdeye kapandı."

Program İl Müftüsü Yılmaztürk’ün konuşmasının ardından Üsküdar Mihrimah Sultan Camii İmam Hatibi Mustafa Altın ve Pendik Aliya İzzet Begoviç Camii İmam Hatibi İbrahim Deniz tarafından sunulan Kur'an-ı Kerim ziyafeti ile devam etti.

100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Müftüsü İlyas Yılmaztürk, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan