Kanada Türk Diyanet Vakfı (Turkish Canadian Religious Foundation) öğrencilere yönelik iftar programı düzenledi.

Toronto ve çevre şehirlerden çok sayıda öğrencinin katıldığı iftar programında Toronto Başkonsolosu Sinem Mingan ve Din Hizmetleri Ataşesi Cihan Yalçınkaya gençlerle buluştu.

Programda gençlere hitap eden Başkonsolos Mingan, öğrencilerle iftar sofrasında bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Pandemi sebebiyle insanlarımız uzun zamandır bir araya gelemiyordu. Böylesi bir birlikteliğe vesile olmalarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Toronto Din Hizmetleri Ataşesi Yalçınkaya ise, “Ramazan ayı, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de değerine dikkat çekilen müstesna bir zaman dilimidir. Bizi Rabbimize, kitabımıza, kendimize ve tüm varlığa yakınlaştıran, aynı heyecan ve davranışta buluşturan bereketli bir mevsimdir. İbadet, ahlak ve kardeşlik iklimidir. Gelişini özlemle beklediğimiz on bir ayın sultanı Ramazan, bize sorumluluklarımızı hatırlatan, geçmiş ve geleceğimizi, düşünce ve davranışlarımızı gözden geçirmemize fırsat sunan bir muhasebe zamanıdır.” ifadelerine yer verdi.

Kanada Diyanet Vakfının kuruluş ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Yalçınkaya, Vakıf kültürünün İslam toplumunun ayrılmaz bir parçası olduğuna işaret ederek böylesi vakıfların yaşatılmasında toplumun birlik ve beraberliğinin önemli olduğunu söyledi.

Kanada Türk Diyanet Vakfının 25 Nisan Pazartesi günü Toronto’nun en eski Türk camisi olan Kanada Türk İslam Vakfı - Pape Camii’nde gençlere yönelik ikinci iftar programını gerçekleştireceği bildirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan