Japan Islamic Trust ve Tokyo Camii iş birliği ile Kur’an-ı Kerim okumayı ve Hafızlık Eğitimini teşvik amacıyla düzenlenen "24. Ulusal Hafızlık Yarışması" Japonya finali Tokyo Camii & Diyanet Türk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Her yıl 30-31 Aralıkta düzenlenen yarışmaya Tokyo Camii ev sahipliği yaparken, yarışmaya Kuveyt Devletinin Tokyo Büyükelçiliği de sponsor olarak destek verdi.

8 kategoride gerçekleştirilen hafızlık yarışmasına Japonya’nın farklı bölgelerinde hafızlık eğitimi alan 350 hafız katıldı.

Yarışmada Tokyo Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Muhammet Rıfat Çınar, Nagoya Masjid İmamı Ahmed Abdelhamid, Tsuba Masjid İmamı Samun Mafaz Mohamed, Thaqwa Masjid İmamı Mohammed Fakir değerlendirme heyetinde komisyon üyesi olarak yer aldı.

Japonya Yarışma 33

Komisyon üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda Kur’an-ı Kerim 30 cüz kategorisinde Hafız Kabir Suraj Japonya birincisi oldu. Yarışmanın ikincisi Hafız Bahaelddin Habeşi olurken, Hafız Musab Rifat Mohammed’de üçüncü oldu.

Farklı kategorilerde derece alan yarışmacılara Umre ziyareti, İstanbul gidiş-dönüş uçak bileti ve para ödülleri gibi çeşitli hediyeler takdim edildi.

Japonya Yarışma 22

Yarışmanın sonunda bir konuşma gerçekleştiren Kuveyt Devleti Tokyo Büyükelçisi Ghassab Al Zamanan, Hafızları, emek veren hocalarını ve ailelerini ayrı ayrı tebrik ettiğini ifade ederek, bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Japan Islamic Trust ve Tokyo Camii çalışanlarına ve yetkililerine teşekkür etti. Bu tarz organizasyonlara destek olmaktan her zaman memnuniyet duyacağını ifade etti.

Editör: Ömer Ceylan