İzmir İl Müftülüğü "Camiler ve Din Görevliler Haftası" kapsamında İl Gençlik Koordinatörlüğünce hayata geçirilen "Mihrabın Genç Hatipleri" projesi kapsamındaki genç din görevlilerine yönelik program düzenledi.

Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger katıldı.

Programa il ve ilçelerde görev yapan 30 yaş altı 300 din görevlisi katıldı.

Din görevlileriyle bir araya gelen Vali Yavuz Selim Köşger, "Sevgili genç kardeşlerim. Birbirinizle iletişim halinde olup hayırda yarışın. Hangi mahallede, hangi camide ne yapıyorsun, hangi yaşlının gönlünü aldın, gönlü kırık mazlum için ne yaptın, nasıl bir model, nasıl bir metodu uyguladın, bir birinizle haberleşin. Aranızdaki samimiyeti, sevgiyi, muhabbeti, kardeşliği ve öğrendiklerinizi paylaşın." dedi.

Programda konuşan İl Müftüsü Salih Sezik, insanlığın içinden geçtiği sürece vurgu yaparak, "Sizler, büyük bir görevi ifa ediyorsunuz. Nasıl ki, Peygamber Efendimiz insanlara dini mübini İslam'ı anlatmak, öğretmek ve kurtuluşa ulaşmalarına vesile olmak için gece gündüz demeden nasıl koştu ise, biz de onun varisleri olarak koşalım. İnsanlığın bu imtihanı kazanmasında payımız olsun. Bunun için vazifemize olan bağlılığımızı, aşkımızı, heyecanımızı, samimiyetimizi hep canlı tutalım." diye konuştu.

Programa İzmir Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve din görevlileri katıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan