İzmir İl Müftülüğü ev sahipliğinde din görevlilerine yönelik "Merkez Taşra Buluşması" düzenlendi.

Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, din görevlilerinin dinin temel kaynakları olan Kur'an ve sünnet perspektifinde, geçmişi doğru okuyan, bugüne hitap eden ve geleceğe ışık tutan olmak için çok çalışması ve gayret etmesi gerektiğini söyledi.

"Din görevlileri örnek bir duruş sergilemelidir." diyen Martı, dünyanın merhamet ve adaletle anlam ve değer kazanacağını kaydetti.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ise "Diyanet İşleri Başkanlığımızca tüm yaş gruplarına özel olarak ayrı ayrı hazırlanan televizyon ve radyo programları ile yazılı ve dijital içerikler milletimizin hizmetine sunulmaktadır. Din görevlileri olarak Başkanlığımızın yayın organlarını ve sosyal medya faaliyetlerini çok iyi takip etmeli ve duyurmalıyız. Başkanlığımız yazılı ve görsel medyada çok kaliteli içerik üreterek halkımıza doğru bilgiyle ışık tutmayı ve rehber olmayı amaçlamaktadır. Bu gibi yayınları bilmeyen kimse kalmamalı. Bunun için bizler her mecrada bu çalışmaları tanıtmalı ve halkımızı haberdar etmeliyiz." diye konuştu.

Programda ayrıca Ramazan ayı ile zekat ve gençlik çalışmaları hakkında istişarelerde bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, faaliyetlerin yerinde görülerek katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen buluşmaya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Disiplin ve Değerlendirme Daire Başkanı Murat Akdoğan, Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, İl Müftüsü Salih Sezik ile din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan