Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6,6’lik depremle sarsılan İzmir’de Diyanet ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından verilen hizmetleri takip etmek üzere bir heyetle birlikte İzmir’e geldi.

Başkan Erbaş, İzmir'de dün meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden diş hekimi Burcu Yüksel ile çocukları Ege Ilgaz ve Dila Yüksel'in cenaze namazlarını kıldırdı.

Erbaş, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek şunları kaydetti:

''Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Her türlü afetten bizleri muhafaza eylesin. Cena-ı Hak bütün kullarına ve depremde vefat eden kullarına rahmet eylesin. Yaralı kardeşlerimiz var, onlara acil şifalar diliyoruz. Burcu kardeşimiz ve kızı Dila Yüksel ve oğlu Ege Yüksel’i ahirete uğurluyoruz.''

Müminlerin birbirleri üzerindeki en büyük haklardan birinin Müslüman kardeşini iyilikle tezkiye etmek ve helalleşmek olduğunu belirten Başkan Erbaş anne ve çocukları için helal isteyerek dua etti.

Törenin ardından, anne ve çocuklarının cenazeleri, Bornova'daki Hacılarkırı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı.

--

İzmir'de dün meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden Fatma Öztemel Öztürk ile Nazmiye Doğrayan'ın cenazeleri kılınan namazında defnedildi.

Ege Denizi'nde İzmir’in Seferihisar açıklarında dün saat 14.51'de meydana gelen depremde yaşamını yitiren Fatma Öztemel Öztürk (56) ve Nazmiye Doğrayan (64) için Bornova'daki Hacılarkırı Mezarlığı'nda cenaze namazı kılındı.

Namaza, Öztürk ve Doğrayan'ın yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Öztürk ve Doğrayan'ın cenazeleri, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi

Editör: Mehmet Çalışkan