Sergiye İl Müftüsü Bayram Şahin, il müftü yardımcıları, öğrenciler ve çevre vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışında öğrencilere hitap eden Müftü Şahin şunları söyledi:

“Sizler Peygamber Efendimizin (s.a.s.) dualarında yer alan çocuklarsınız. Peygamberimiz sizleri çok seviyor, onun çevresinde sizlerin yaşlarında Enes, Hasan, Hüseyin, Usame, Musab ve Abdullah (r.a.) gibi çok sayıda çocuk ve genç vardı. Peygamberimiz onlarla arkadaş gibiydi. Bu çocuk ve genç sahabiler Peygamber Efendimizi anne babası gibi severlerdi. Hatta onlardan bile çok severlerdi. Şu anda gözlerinize bakıyorum ve sizlerin de Hz. Peygamber Efendimizi çok sevdiğinizi görüyorum. Bu sergide Peygamber Efendimizin doğumundan önceki Mekke’nin durumu ve Peygamberimizin doğumundan vefatına kadar kronolojik hayatını ve onun yüksek ahlakını görsel ve işitsel olarak tanıma fırsatı bulacaksınız.

Program ikramlarla son buldu.

Gençliğin merkezinde Mevlid-i Nebi Haftası

Öte yandan Isparta Keçiborlu İlçe Müftülüğünce, ilçede bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrenciler ile öğretmenleri ziyaret edilerek Mevlid-i Nebi Haftaları tebrik edildi.

Öğrencilere yaşlarına göre Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından çıkan kitaplar hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan