Isparta İl Müftülüğüne bağlı Mekke Yatılı Erkek Kur’an Kursu ve Barla Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 167 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Merasime, Isparta Valisi Aydın Baruş, Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanı Erdal Ertorun, İl Müftüsü Bayram Şahin, siyasi parti temsilcileri, Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertuç ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Hafızlık İcazet Merasiminde konuşan Isparta Valisi Aydın Baruş, "Sevgili Peygamberimiz ‘Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir.’ buyuruyor. Kur'an-ı öğrenmek ve onu öğretmek için bu millet her ferdiyle tarih boyunca duyarlı oldu. Onu gelecek nesillerine öğretmek için çaba sarf etti. İşte bugün beraber bulunduğumuz hafız kardeşlerimiz de bu bilincin bu şuurun neticesi olarak Kur'an-ı Kerim'i hıfzettiler ve bundan sonra insanlığa ve inananlara hizmet için yola koyulacaklar." dedi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanı Erdal Ertorun, "Hafızlık Müessesi Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) zamanında başladı. Bize kadar geldi, inşallah kıyamete kadar devam edecek." diye konuştu.

İl Müftüsü Bayram Şahin ise, "Tüm dünyanın ihtiyacı olan iyi ve örnek insanlar yetiştirmek çok önemli. Ülkemizde ve dünyada iyi insanlara, örnek şahsiyetlere ihtiyacımız var. Buralardan da örnek kardeşlerimiz yetişiyor. Bu kardeşlerimiz tüm insanlığın iyiliğe, güzelliğe yönlendirilmesi için gayret edeceklerdir." şeklinde konuştu.

Program sonunda hafızlara hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan