Türkiye'den ilk hac kafilesi 6 Haziran Pazartesi günü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla İstanbul Harem Otogarı'nda düzenlenen törenle uğurlanmıştı.

Hac farizasını yerine getirmek üzere Isparta’dan yola çıkan ilk hac kafilesi ise bugün kutsal topraklara hareket etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hac kafilesinin hareketi öncesinde Isparta  İl Müftülüğü önünde tören düzenlendi.

Törene Isparta Valisi Aydın Varuş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Müftü Vekili Halil Taş, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan uğurlama töreninde konuşan Vali Baruş, "İslam'ın en önemli farzlarından biri olan hac ibadetini yerine getirmek üzere hacı adaylarımız bugün yola çıkıyor. Buradan başlayacak olan yolculuk hakikaten insanın hayatında yaşayabileceği en önemli deneyimlerden birisi. Şimdiye kadar yaşamış olduğu hayata dair kendini hesaba çekebileceği, gittiği o topraklarda da ruhunu gerçek şekilde arındırabileceği bir ortam olacak. Hacı adaylarımız, milletimiz ve memleketimiz için ülkemizin ve tüm Müslümanların selameti için dua ederse inşallah makbul olur. Orası duaların makbul olduğu yerdir. Sizi burada dört gözle bekleyen sevdiklerinize sağlıkla kavuşmanızı Allah'tan niyaz ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin, dert vermesin, keder vermesin, hac ibadetlerinizi en güzel şekilde yerine getirerek dönmenizi nasip etsin." dedi.

İl Müftü Vekili Halil Taş ise "Resulullah (s.a.s.)'e ve Kabe'ye olan yolculuğunuz hayırlı ve mübarek olsun. Sağ salim gidip gelmeyi Rabbim nasip etsin." duasında bulundu.

Hacı adayları İl Müftü Vekili Taş'ın yaptığı duanın ardından dualar ve gözyaşları eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan