Isparta Kapalı Spor Salonu’nda yapılan final programında, “Gülistanın Gülleri Gençler” stadyuma sığmadı.

Yaklaşık iki bin gencin katıldığı final programı, bir şölen havasında geçti.

Bütün organizasyonunu gençlerin üstlendiği final programı, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı; “Gülistan Gençlik” yazısının okunması, savunma sanatları gösterisi, ilahiler, “Gülistan Gençlik” için yazılmış şarkılar ve şiirlerle devam etti.

Program yine gençler tarafından yapılan güzel bir dua ile sona erdi.

Isparta Müftülüğü tarafından salona girişte gençlere kitap ve üzerinde “Genç Diyanet” yazılı bileklik hediye edildi.

Ayrıca programda çekilişle yüz adet saat ve on adet bisiklet dağıtıldı.

Programda gençlere hitap eden İl Müftüsü Bayram Şahin; gençlere, ailelerine, onlarla ilgilenen hocalarına ve programı organize eden Gençlik Koordinatörlüğüne teşekkür etti.

Şahin konuşmasının devamında proje ile ilgili bilgi verirken projeye il merkezindeki tüm cami ve Kur’an kurslarının katılım sağladığını, camilerin on beş, Kur’an kurslarının ise sekiz bölgeye ayrılarak bir program dâhilinde ve koordinasyon içerisinde faaliyetlerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Müftü Şahin, “Cuma akşamları yatsı namazlarında genç delikanlılar ile hocaları camilerimizde bir araya gelirken cumartesi günleri ise Kur'an kurslarımızda kızlarımız hoca hanımlarla buluştular.” dedi.

Yedi aydır devam eden programın, her hafta bir konuyu gündemine taşıyarak gençleri bilgili, ahlaklı, erdemli, millî ve manevi değerlerine bağlı birer insan olarak yetişmelerine katkı sunmayı amaçladığını ifade eden Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın başlatmış olduğu “Gençliğe Değer” projesi ile birlikte, Gülistan Gençlik Projesi'nin daha da anlamlı hale geldiğini ve heyecanlarını artırdığını söyledi.

Müftü Şahin şöyle devam etti:

“Diyanet İşleri Başkanımızın göstermiş olduğu ‘Her Din Görevlisinin On Gence Ulaşması’ hedefini büyük oranda Isparta olarak gerçekleştirdik. Yine devam etmekte olan ‘İkra’ projesi kapsamında 60 imam hatip ortaokul ve lise, yüz elli Kur’an kursu öğrencisi ile her ay bir kitap okunarak ayın sonunda okunan kitapların kritiği beraberce yapılıyor. Üniversite kampüsünde açılan ‘Hoşsohbet Genç Diyanet Kafe’ faaliyetlerine başladı ve burası da gençlik çalışmalarımızın kampüs ayağını oluşturuyor.

Hedefimiz; Isparta’da üniversite, lise, ortaokul ve ilkokulda okuyan ya da öğrenci olan veya olmayan tüm gençlik gruplarına ulaşmak. Bu grupların bir koordinasyon içerisinde birbirlerinden olumlu yönde etkileşimlerini sağlamak istiyoruz.

Kendisine ulaşamadığımız bir gencimiz, bir kardeşimiz kalmasın. Dinimizin rahmet ve merhamet yüklü mesajları herkese ulaşsın ve herkesi kuşatsın. Bunun için elimizdeki tüm imkânları seferber ediyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz ve onlar her şeyimiz. Gençler için her şeye değer. Bugün bu stadyumu dolduran gençler de bu anlamda bizleri mutlu etti ve geleceğe dönük ümitlerimizi daha da artırdı.”

Editör: Mehmet Çalışkan