15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, 15 Temmuz Destanının ve kahramanlıklarının gelecek nesillere aktarılması, anlatılması ve bu mücadelede göğsünü siper ederek canlarını feda eden şehitlerimizi anmak amacıyla Isparta’nın Eğirdir İlçe Müftülüğüne bağlı Çaybaşı Kur’an Kursu ve Camiinde yaz kursuna katılan öğrenciler ve öğreticileri işbirliğiyle bir program düzenlendi.

Programa katılan Eğirdir İlçe Müftüsü Mustafa Türköz konuşmasında; “Yeryüzü iyilerle kötülerin mücadele alanıdır. Bu mücadele Hz. Adem’in oğulları Habil’le Kabil arasında başlamış ve kıyamete kadar devam edecektir. Kabil’in mirasçıları Habil’lere her zaman saldırmış, saldırmaya da devam edeceklerdir. Fakat Allah’ın yardımıyla bu cennet vatanda her zaman Habil’ler kazanmış Kabil’ler kaybetmiştir. Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da en son da 15 Temmuz 2016 da istila, yıkım hamlesi başarısız olmuş, Allah tuzak kuranların tuzaklarını başlarına çevirmiştir. Millet olmak, acıda sevinçte bir olmakla, ülkesini ve milletini sevmekle olur. 15 Temmuz bize kadınlarımızın sadece kahramanları doğurmakla kalmayıp, kendilerinin de birer kahraman olduklarını gösterdi. O gece Kükremiş sel gibi bendini çiğneyip taşan imanlı yürekler ihanete diz çöktürmüş, zalimleri geri püskürtmüştür. Mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu olan bu cennet vatanın yiğit evlatları hainlerin dehşet veren planlarını bozmuşlardır. Kurşunların üzerine gül bahçesine girer gibi yürüyen gençlerimizin her birinin birer Ulubatlı Hasan olduklarını gördük” diyen Türköz;  milli birlik ve milli irade konularında farkındalıkların arttırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Programa katılan öğrencilerin okudukları şiir ve yazılar, programa katılan velilerde duygu dolu anlar yaşattı. Tek yürek olmuş bu yavrularımızın minicik yüreklerinden kopan cümle: “biz de vatanımız için canımızı seve seve veririz” oldu. Program tekbir sesleri ve şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim ve İlçe Müftüsü Mustafa Türköz’ün yaptığı hatim duasıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan