Mardin İl Müftülüğünün düzenlendiği "Hz. Peygamber, İmam ve İstikamet" konulu konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen konuşmacı olarak katıldı.

Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferans Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılışında konuşan İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın önemine değinerek tüm İslam alemine hayır ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Türkmen, "Asıl önemli olan konu Hz. Peygamber (s.a.s) efendimizi anmanın yanı sıra onu anlamak ve önderliğinde hayatımızı şekillendirmektir." ifadelerini kullandı.

Sonrasında katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu sunumuyla önemli mesajlar verdi.

Doç. Dr. İşliyen, "Allah (cc) mahçup ve pişman olacak işler yaptırmasın bizlere. Hep rızası istikamette yaşamayı hepimize nasip etsin inşallah. Değerli kardeşlerim! Ahlakta, davranışta, muamelatta, istikamet olmadan ibadetlerdeki istikamet insanın kurtuluşuna yetmez. Kaldı ki ibadetler kişinin ahlakını istikamete sokmak içindir. Bu nedenle istikamet önce kalp ve bedende başlamalı, sonrasında bütün beden ve hayatımıza sirayet etmelidir." diye konuştu.

Program sonunda hafta münasebetiyle din görevlileri arasında gerçekleştirilen "Siyer'i Nebi Yarışması"nda birinci olan Mazıdağı Ürünlü Mahallesi İmam Hatibi Erkan Çiftçi'ye ödülü verildi.

Editör: Ömer Ceylan