Kırklareli İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz.Peygamber, İman ve İstikamet" temalı konferanslar düzenlendi.

Kırklareli Merkez ve Lüleburgaz ilçelerinde düzenlenen konferanslara Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Burhan İşliyen konuşmacı olarak katıldı.

kırklareli-mevlidi-nebi-22

Kur'an Kerim tilaveti ile başlayan konferansta açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yusuf Eviş, Mevlid-i Nebi haftasının önemine vurgu yaparak katılımcılara teşekkür etti.

kırklareli-mevlidi-nebi-11

Sonrasında kürsüye gelen Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, konuşmasına hayatın her alanının iman ve istikamet üzere kurulması gerektiğini vurgulayarak başladı.

kırklareli-mevlidi-nebi-555

Doç. Dr. İşliyen, "Her yıl farklı bir temayı işlediğimiz Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din görevlileri haftasında bu yıl İman ve istikamet konusunu işliyoruz. İmanın hayatınızın her anına ve her alanına dair bizi yönlendirmesi ve iman üzerine, istikamet sahibi olmamızın gerektiğinin yeniden konuşalım. İmanımız da istikamet, ibadetimiz de istikamet, ahlakımız da istikamet, hayatımızın her anında ve alanında istikamet üzerine olmamız gerektiğini hatırlatıyor." dedi.

kırklareli-mevlidi-nebi-33

- "Kalbimizin gelişimine daha çok ihtiyacımız var"

Kalbi katılaşan insanın istikamet bulamayacağını belirten İşliyen, "Vücut kaslarımızı geliştirdiğimiz gibi kalbimizin gelişimine daha çok ihtiyacımız vardır. İstikamet üzere olmayı başarırsa bir insan, Allah Hz. Bilal'e nasip ettiği gibi ondan sonraki insanlara da nasip eder. Allah dünyada karşılığını ister versin isterse vermesin bize düşen nedir? 'İman ettim' dedikten sonra dosdoğru olmaktır. Bu dini bir maddi menfaat elde edelim diye yaşamıyoruz. İstikamet sahibi olmayı, işlerimiz dünyada yolunda gitsin diye tercih etmiyoruz. Allah'ın razı olması, sevmesi ve beğenmesi için yapıyoruz." diye konuştu.

kırklareli-mevlidi-nebi-55

- "İzzet ve şeref Allah'ın katındadır"

Müslümanların elinden ve dilinden emin olunan kimseler olması gerektiğini vurgulayan İşliyen, şöyle devam etti:

"İzzet ve şeref arıyorsa insan, izzet ve şeref Allah'ın katındadır. Allah severse sevdirir. Allah beğenirse beğendirir. Allah kalplere koymayı dilerse koyar. Dolayısıyla kalbin istikameti birinci sırada olacak. Peygamberimiz, 'Dil istikamet üzere olmazsa kalbin istikameti devam etmez' buyuruyor. Ağızdan yalan çıkmayacak. Ağızdan, dilden iftira asla çıkmayacak ve kursaktan aşağıya haram lokma girmeyecek ki beden istikamet bulsun. Mide haramdan, kul hakkından, faizden gelenden, kumardan elde edilenden, alkollü içeceklerden elde edilenden dolarsa; El, ayak, göz, kulak istikamet sahibi olamaz. Emin olmadan alim, hoca ve Müslüman olunmaz. Elimiz, dilimiz, gözümüz, kulağımız ve bedenimiz istikamet üzere olacak."

kırklareli-mevlidi-nebi-44

Programların sonunda katılımcılara teşekkür eden Kırklareli Valisi Birol Ekici, Doç.Dr. Burhan İşliyen ile birlikte mezun olan hafızlara belgelerini takdim etti.

Editör: Ömer Ceylan