Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı tarafından işitme engellilere eğitim veren öğreticilere yönelik "Dini Kavramlar Hizmet İçi Eğitim Semineri" düzenlendi.

Diyanet Akademisi Eskişehir Dini İhtisas Merkezi'nde 20-22 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen seminere, 34 ilden toplam 56 din görevlisi ve Kur'an kursu öğreticisi katıldı.

Eskişehir Dini Kavramlar Eğitimi 77

Seminerin açılış programında canlı bağlantıyla katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, işitme engellilere yönelik eğitimdeki önemli adımları vurgulayarak, bu alandaki çalışmaların daha da geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Eskişehir Dini Kavramlar Eğitimi 44

Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Dr. Kerim Şükrü Ünlü ise Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı'nın çalışmalarını ve yapılan faaliyetleri anlattı. Ünlü, işitme engellilere yönelik dini kavramlar seminerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplumun her kesimine ulaşma hedefinin bir yansıması olduğunu belirtti.

Eskişehir Dini Kavramlar Eğitimi 22

Açılış konuşmasını yapan Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Keleş, işitme engellilere yönelik eğitim veren öğreticilerin önemine değinerek böylesine anlamlı bir seminere ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ve seminerin hayırlı vesile olmasını diledi.

Akabinde İl Müftüsü Bekir Gerek de selamlama konuşmasında seminerin işitme engellilerin dini eğitimine katkı sağlayacağını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Eskişehir Dini Kavramlar Eğitimi 11

Seminere katılan öğreticiler, işitme engellilere yönelik dini kavramlar, işaret dili, iletişim becerileri, dini eğitim yöntemleri gibi konularda eğitim aldı.

Editör: Ömer Ceylan