Ahid Temimi'nin annesi Neriman Temimi, yaptığı açıklamada, Ramallah'ın Nebi Salih beldesindeki evlerine baskın yapan İşgalcilerin kızını götürdüklerini söyledi.

Neriman Temimi, işgalcilerin baskın sırasında evlerine zarar verdiklerini ve kullandıkları cep telefonlarına da el koyduklarını dile getirdi.

Ahid Temimi'nin babası da birkaç gün önce İşgalci İsrail tarafından gözaltına alındı.

İşgalciler, Batı Şeria'da "terör ve kışkırtıcılık faaliyetleri" suçlamasıyla Ahid Temimi'nin de aralarında yer aldığı çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldığını bildirdi.

Temimi'nin sorgulanmak üzere güvenlik birimlerine teslim edildiği aktarıldı.

İşgal basını, Temimi'nin sosyal medyada Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinde ikamet eden yerleşimcilere yönelik şiddet içerikli paylaşımlar yaptığını iddia etti.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, X sosyal medya platformu üzerinden Temimi'nin ellerinin arkadan kelepçelenerek evinde gözaltına aldığı fotoğrafı paylaştı.

Ben-Gvir, "daha önceden işgalcilere saldırmaktan hüküm giymiş" Temimi'yi gözaltına alan askerleri tebrik etti.

İşgalci İsrail'de Binyamin Netanyahu hükümetinin en tartışmalı isimlerinden Yahudi yerleşimci Ben-Gvir, hakkında 53 iddianame hazırlanması ve bir kez de "ırkçılık ve terör örgütünü desteklemek" suçundan hüküm giymesiyle tanınıyor.

"Filistinli cesur kız" olarak bilinen Ahid Temimi 2017'de İsrail güçleri tarafından tutuklanmış ve 8 ay hapis yatmıştı.

Hayatında üç kez işgal kurşunuyla yaralanan ve Hanzala Cesaret Ödülü sahibi "Filistinli cesur kız" Temimi, Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarıyla dünya gündemine oturmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tutukluluğunun ardından serbest bırakılan Temimi ile telefonda görüşmüş, kendisini cesaretinden ve mücadele azminden dolayı tebrik etmişti.

Editör: Hüsne Yılmaz