Artvin İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Merkez-Taşra Buluşmaları" kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, din görevlileriyle bir araya geldi.

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda din gönüllülerine hitap eden Doç. Dr. Fatih Kurt, Diyanet İşleri Başkanlığının öncelikli çalışmalarından ve dijital medyada dini yayınların öneminden bahsetti.

kurt-ardahan-22

Doç. Dr. Kurt, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın din hizmetlerinin yanı sıra birçok faaliyetleri bulunmaktadır. Bunlardan en önemlilerinin, 4-6 yaş Kur’an Kurslarında verilen Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler Eğitimi, Kredi ve Yurtlar Kurumlarında ve Hastanelerde sunulan manevi danışmanlık hizmetleri ve dijital çağda Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü'müzün basılı, yazılı, görsel ve dijital içerikleri önemli bir karşılık bulmuştur. Merkezde bizler taşra siz din gönüllüsü arkadaşlarımız vasıtasıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetlerini vatandaşlarımıza tanıtmaya gayret gösterelim. Başkanlığımızın en önemli dijital medya hizmetlerinden olan Diyanet TV, Diyanet Radyo, Diyanet Risalet Radyo, Diyanet Kur’an Radyo, TRT Diyanet Çocuk kanallarından vatandaşlarımızı haberdar edelim." dedi.

kurt-ardahan-55

Program kapsamında Artvin Çoruh Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerle de bir araya gelen Doç. Dr. Kurt, "Kur’an-ı Kerim’de gençler hakkındaki kıssalar sizler için önemli bir rehber niteliğinde olup, değerli şahsiyetlerin yaşamları, mücadeleleri, duruşları örnek alınması uygun olur." diye konuştu.

Soru-cevap şeklinde gerçekleşen program çeşitli hediye ve ikramlarla sona erdi.

kurt-ardahan-11

Öte yanda Başkanlık Müşaviri Kurt, Merkez Camii’nde Artvinli vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Editör: Ömer Ceylan