Müslüman olmak istediğini belirterek Tokyo Camii'ne başvuran Kawakami Akemi için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Müslüman olan arkadaşlarından etkilenerek işaret diliyle İslam'ı öğrendiğini anlatan 

İhtida töreninde çeviri uygulamasıyla duygularını anlatan Kawakami Akemi, şunları ifade etti:

"İşitme ve konuşma engelli Türk ve Arap arkadaşlarım var. İslam dinini bu arkadaşlarımdan işaret diliyle öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Arkadaşlarımın başlarına olumsuz olaylar geldiğinde ibadetlerine şahit oldum. Birisine veya bir şeye dua ediyorlardı. Türkiye’de meydana gelen depremde Türk arkadaşlarımın, Fas’ta meydana gelen depremde Arap arkadaşlarımın yaptığı ibadetler ve dualar birbirine benziyordu. Bu ibadetin namaz olduğunu öğrendim. Her namaz sonunda Allah’a dua ediyor ona sığınıyorlardı. Onların vesilesiyle Allah’ın varlığını öğrendim ve ona inandım. İslam’ı daha iyi öğrenmek için Arapça işaret dili de öğreniyorum.”

Tokyo Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Muhammet Rıfat Çınar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Kawakami Akemi’ye daha önce kendisi için hazırlanan İslam dininin iman, ibadet ve ahlak ilkelerini anlatan yazılı metin verildi.

Yazılı metni okuyan Kawakami Akemi Kelime-i Şehadeti ağız okuma yöntemiyle okuyarak Müslüman oldu. Kibar Hanım anlamına gelen "Aya" ismini alan Kawakami Akemi’ye "İhtida Belgesi" verilerek Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Japonca Kur’an-ı Kerim ve İslamiyet ile ilgili kitaplar hediye edildi.

Editör: Ömer Ceylan