Mersin İl Müftülüğü organizesinde "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle öğretmen ve öğrencilere yönelik Yenişehir Proje İmam-Hatip Lisesinde "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans programları düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı’nın konuşmacı olduğu konferans programlarının ilki Mersin’de okullarda görev yapmakta olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik, ikinci program ise İmam-hatip Lisesi öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirildi.

mersin-mustafa-ırmaklı-11

Yenişehir Proje İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın ilkinde İl Müftüsü Aydın Yığman ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın konuşmalarının ardından öğretmenlere hitap eden Strateji Geliştirme Başkanı Irmaklı, "Peygamber (as)' in kendisi için Allah’ın Nebisi ve Resulü sıfatının haricinde kullandığı tek sıfat muallim sıfatıdır.  Yarım asırda yeryüzüyle kucaklaşan bir ahlak ve medeniyet kurmuştur Hz. Peygamber. İnsanlığı İslam’ın evrensel ilkeleriyle tanıştıran peygamberin ümmeti olarak bu ilkelere ihtiyacımız var. Bu ahlak ve ilke için mücadele etmek Peygamber mücadelesidir. Bu mücadeleyi veren Peygamber mücadelesi vermektedir." dedi.

mersin-mustafa-ırmaklı-44

Irmaklı, "21. Yy cahiliyesinde ayni mücadeleyi veren bu medeniyet inşası için mücadele etmektedir.  Bu dönemde Ahlak hukuk ve medeniyet krizi yasadığımız için modern cahiliye devrindeyiz. Çevresel krizler, savaşlar, açlık vb. sorunun kendisi değil sorunun sebep olduğu semptomlardır. Cahiliye toplumundan medeniyet nasıl inşa edildiyse bu dönemin krizi de öyle aşılabilecektir. Hz. Peygamber bu inşayı gençlerle yapmıştır. İslam hayati kolaylaştıran ve güzelleştiren bir dindir. Eğer anlattıklarımız bu sonuca çıkmıyorsa bizim İslam anlayışımızı gözden geçirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere yönelik yapılan programın ardından öğrencilerle ikinci konferans programında bir araya gelen Irmaklı, "İnsanın en temel ihtiyacı anlam ihtiyacıdır. Her şeyi konuşan insan kendini konuşmayı ihmal etmektedir. Tevhit anlamın izahıdır ve özgürlüğün zirvesidir. İslam'ın anlamsız bir teklifi yoktur. İslam önce anlamı ortaya koyar, sonra eylemi ister. Gençler hakikati kabullenmeye yetişkinlerden daha yatkın ve müsaittir. Gençler hayatin ve insanlığın meselelerinin çözümü konusunda daha yatkındır. Gençlik dönemi duygularını ya baskılamaya ya yok etmeye çalışıyoruz. Bu duygular doğru yönlendirildiğinde medeniyet inşası gerçekleşecektir." ifadelerine yer verdi.

mersin-mustafa-ırmaklı-55

Konferansların ardından Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Akif Coşkun ile birlikte Müdür yardımcıları ile bir araya gelerek eğitim-öğretim faaliyetleri ve yürütülmekte olan hizmetlerle alakalı bir süre sohbet etti.

Editör: Ömer Ceylan