Bağcılar İlçe Müftülüğü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla “Çanakkale Zaferinin Hatırlattıkları” konulu konferans düzenlendi.

Hz. Osman Kız Kur’an Kursu'nda gerçekleşen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açış konuşması yapan İlçe Müftüsü Ömer Kayhan, “Ecdadımız bu cennet vatan uğruna ya şehit olunur ya gazi diyerek evlatlarını cepheye göndermiştir. Ecdadımız yüzyıllarca bu topraklar uğruna şehit vermişler bu toprakları kanla yoğurmuşlardır. Vatan sevgisi imandandır diyen müftü Kayhan, bizim davamız ilay-i kelimetullah’tır." dedi.

Strateji Geliştirme Başkanı Irmaklı yaptığı konferans konuşmasında, "Çanakkale’de ecdadımız doğusuyla, batısıyla, güneyi ve kuzeyi ile birlik olup omuz omuza vererek düşmana geçit vermemiştir. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Bu nedenle bizler çocuklarımıza, gençlerimize ve gelecek kuşaklara Çanakkale Ruhunu aşılamamız gerekmektedir. Çanakkale Şehitliğinin ziyaret edilerek oralarda ecdadımızın karşılaştıkları zorlukları görmelerini sağlayalım." ifadelerine yer verdi.

Programa Kağıthane İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, din görevlileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Öztürk