Ardahan İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı'nın katılımı için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında din görevlileriyle bir araya gelen Kurul Üyesi Irmaklı, "Diyanet İşleri Başkanlığı konum itibari ile insanlık açısından büyük önem arz etmektedir. Bizler bulunduğumuz konumlarda öylesine durabilecek kişiler değiliz. Toplumun bizlerden bir beklentisi, bundan önceki tarihlerde nasıl var olduysa bundan sonraki  zamanlar ve tarihlerde de var olmaya devam edecektir. Bu noktada bizim en büyük imkanımız kardeşliğimiz, dayanışmamız, aile kadar birbirine bağlı bir kurumda yer almamızdır. Farklı sorumluluklar altında olsak da aynı yolu giden aynı amaç uğruna ömrünü feda eden ve birbiriyle yardımlaşarak dertlerimizi dert edindiğimiz nadide bir birlikteliğe sahip ve bu güzelliği rehberlik ve örneklik gayesi ile toplum ile buluşturma gibi güzel bir fırsata sahip kişileriz." diye konuştu.

- Hafızlık kurslarına ziyaret

Diğer taraftan yatılı hafızlık kız ve erkek Kur’an kurslarındaki söyleşi programlarında konuşan Irmaklı, "O kadar güzel bir işi ifa ediyorsunuz ki hem dünya hayatını hem de ahiret hayatına yapılabilecek en güzel yatırım için burada senelerinizi en verimli şekilde geçirme gayreti içerisindesiniz. Sizlerin en iyi yerlere gelebilmeniz, hayata en güzel şekilde hazır olabilmeniz adına gerek hocalarımız gerek bizler elimizden ne geliyor ise fazlasıyla yardımcı olmak için gayret göstereceğimizi bilmenizi isteriz. Sizlere düşen hizmet etmek için koymuş olduğunuz o hayale sımsıkı sarılmanız ve bu hizmeti sadece kendiniz adına değil başkalarına da  bu hizmeti sunabilmeniz için bu amaç ve gaye ile ‘hareket eden insan yol alır’ düşüncesiyle her daim hedefinizi diri tutmanız gerekmektedir." dedi.

- "Günümüz sıkıntılarından biri de her insana standart muamele etmektir"

Kur’an kursu öğreticilerine seslenen Irmaklı, "İnsan yetiştirmek fedakarlık ister. Çocukların eğitimini inşa ederken her birine ayrı bir alem gibi bakmalıyız. Günümüz sıkıntılarından biri de her insana standart muamele etmektir. Bu düşünceden uzaklaşabilmek için sorumluluğumuz altında bulunan her bir öğrenciye ayrı bir dünya ayrı bir alem ve özel bir bakış açısı ile bakmamız gerekmektedir. İnsanların kalbine onların gönül dünyasına yeri gelir kurmuş olduğunuz bir cümle ile yardımcı olarak onu hayatı boyunca feth etmiş oluruz. Bu sebeple içinde bulunduğumuz konum itibari ile bizler örneklik ve rehberlik teşvik eden, bulunduğu mevki ne olursa olsun aynı gaye ve amaç için çalışan, rıza-yı ilahiyeyi gözeten kişileriz." ifadelerini kullandı.

ırmaklı-ardahan-22

- Ardahan Üniversite ziyaret

Öte yandan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı, Ardahan programı kapsamında Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ile sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti.

Ziyaretlerde Irmaklı'ya İl Müftü Vekili Dr. Mustafa Demir eşlik etti.

Editör: Ömer Ceylan