Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, çeşitli temaslarda bulunmak ve bir dizi etkinliğe katılmak üzere Ağrı'ya gitti.

Başkan Yardımcısı Dinç, Ağrı İl Müftülüğü organizesinde deprezede aileler başta olmak üzere TDV gönüllüleri, üniversiteli gençler, STK temsilcileri, kanaat önderleri, din görevlileri ve vatandaşlarla buluştu.

kadir-dinç-ağrı-22

Yerel medyanın da konuğu olarak gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Dinç, "İslam çerçevesinde hareket ederek rızayı bariye nasıl nail olabiliriz derdinde olmalıyız. Bu da ancak zihin ve nesil inşasıyla olur. Bununda yolu eğitimle olur. Kur'an'ın öğretileri ve Efendimizin hayatı bizim için en güzel eğitimdir. Sen, ben diyerek enerjimizi kaybetmeden bu milletin bu ümmetin evlatlarına neler yapabiliriz, bunun gayretinde olmalıyız. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, kaybedecek hiçbir gencimiz yok. Kaybettiğimiz her gencin vebali üzerimizde. Biz bunu ne kadar kendimize dert edersek Cenabıhak o kadar yolunuzu açacaktır. Rabbim istikamet üzerinde daha ileriye gitmeyi bizlere nasip etsin." diye  konuştu.

kadir-dinç-ağrı-33

Programlarda Dinç'e, Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük ve Iğdır İl Müftüsü İhsan Açık eşlik etti.

Editör: Ömer Ceylan