Londra Din Hizmetleri Müşavirliğine bağlı Swindon Ömer Halisdemir Camii görevlileri, çocuklar için özel bir iftar programı düzenledi.

Cami görevlileri ve öğretmenler, çocukların ruhunu besleyen ve onları eğlendirici bir etkinlikle Ramazan ayının manevi değerlerini eğlenceyle bir araya getirdi.

Öncelikle dualar eşliğinde oruçların açıldığı iftar sofrasında, çocuklar kendileri için hazırlanan yemekleri yedi.

Ardından geleneksel Türk gölge oyunu olan Karagöz ve Hacivat gösterisi, minik izleyicilerin yüzlerinde kocaman gülümsemelere neden oldu.

Programın devamında, çocuklara yönelik geleneksel bir uygulama olan "diş kirası" hediyesi verilerek pamuk şekeri ikram edildi.

İftar sonrasında, camiye geçilerek teravih namazı kılındı. Teravih namazına katılan çocuklara özel hazırlanan teravih çantaları dağıtıldı.

Cami görevlileri, çocukların neşeli ve keyifli bir şekilde iftar etkinliğini geçirmelerinin, onların dini değerleri anlamaları ve içselleştirmeleri açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak bu tür etkinliklerin, genç nesillerin manevi gelişimine katkı sağladığını ve toplumda dayanışma ruhunu güçlendirdiğini belirttiler.

Editör: Mehmet Öztürk