Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencileri, Okul Müdürü Lokman Kızılyar ve coğrafya öğretmeni Hüseyin Karson rehberliğinde Edirne İl Müftülüğünü ziyaret etti.

İmam-Hatip Liseleri Haftası nedeniyle ziyarette bulunduklarını ifade eden öğrenciler, İl Müftüsü Hasan Başoğlu'na İmam Hatip okullarının amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra diğer kurumları da hafta münasebetiyle ziyaret edeceklerini belirtti.

edirne-bağış-lise-22

Öğrenciler ayrıca Filistin'deki Müslümanlar için düzenledikleri kermesten toplanan 20.000 TL tutarındaki yardımı Gazze'ye ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Edirne Şubesine bağışladı.

İl Müftüsü Başoğlu, öğrencilere "Öncelikle haftanızı tebrik ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. İmam Hatip Liselerimiz milli ve manevi değerleri haiz bir gençlik yetiştirmek amacıyla yola çıkmış kurumlardır. Buradan yetişen öğrenciler geleceğimizin teminatıdır. Allah sayılarını artırsın. Görüyorum ki kısa zamanda harekete geçerek karınca kararınca Filistin'deki müslümanlara yardım etmeye çalışmışsınız. Allah bu gayretinizi boşa çıkarmasın ve sizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin." dedi.

Editör: Ömer Ceylan