Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinesinde sürdürülen 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde tanıtım ve istişare toplantıları düzenleniyor.

“Vekalet-Yoluyla-Kurban-Kesim-Organizasyonu”-toplantıları-devam-ediyor03

Siirt

Siirt İl Müftülüğü ile TDV Siirt Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Siirt Öğretmen Evi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Vahap Kapıcıoğlu, "Toplumların huzurlu ve mutlu olmalarında en büyük etkenin paylaşmak olduğunu, Diyanet işleri başkanlığımız tarafından düzenlenen vekalet yolu ile kurban kampanyasına imkanı olan kardeşlerimizin paylaşmaya önem vermeleri önemli bir haslet ve örnek bir davranıştır." dedi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa yürüttüğü ‘Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’nun, bu yıl deprem bölgesinde bulunan vatandaşların acılarını hafifletip bayram sevinçlerini çoğaltmanın gayreti içinde olacaklarını belirtti.

“Vekalet-Yoluyla-Kurban-Kesim-Organizasyonu”-toplantıları-devam-ediyor02

Konya

Konya İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen toplantının açışını İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge yaptı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, 2023 yılında gerçekleşen kurban organizasyonuyla ilgili vekaletle kurban kesmenin önemi, etlerin nereye ve nasıl dağıtıldığı, kimlere ulaştırıldığı konularında bilgiler verdi.

İllerde-vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-düzenleniyor02

Gümüşhane

Gümüşhane İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen seminere, Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar konuşmacı olarak katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin açışında konuşan İl Müftüsü Hüseyin Gün, "Vekaleten kurban, sadece bir hissenin bir eve girmesi anlamına gelmez. Vekaleten kurban, gönüllere girmek, kardeşliği pekiştirmek,ilim ve hikmet derslerine katkı vermek, soydaşlarımızla, dindaşlarımızla aynı ufku ve idealleri paylaşan insanlarla bayramlaşmamız anlamına gelir." dedi.

Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar ise, "Bizler bir kurumun çok önemli mensuplarıyız. Bizler sadece Türkiye'de değil dünyanın her tarafında umut beslenen insanlarız. Verilen kurbanlar bizlere emanettir ve bize emanet edilen kurbanların adresleri bellidir. Biz verilen kurbanları adresine teslim etmekle memuruz.  Bizlerden istenen daha fazla gayret etmek, Türkiye'mize ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza beslenen umudu yeşertebilmek ve yaşatabilmektir." şeklinde konuştu.

İllerde-vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-düzenleniyor01

Van

Van İl Müftülüğü Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık da "Ülkemiz bu yıl büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldı. Bu aziz millet depremin ilk anıdan itibaren kardeşlerine el uzatmış acılarını kendi acıları gibi hissetmiştir. Bu itibarla önümüzdeki Kurban Bayramının bir nebze olsun acılarını hafifletmek kardeşlerimizle daha da yakınlaşmak için vekaletle kurban ibadetinin öneminin mesajını bütün Vanlı kardeşlerimize ulaştıralım." ifadelerini kaydetti.

İllerde-vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-düzenleniyor08

Bayburt

Bayburt İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Bayburt Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, "Şanlı ecdadımız gittiği tüm coğrafyalara tevhit, adalet ve hürriyet götürmüştür. Hiçbir zaman sömürgecilik yapmamıştır. Gittiği her yerde gönülleri fethetmiştir. Geçmişte fetihleriyle dünyaya kültür ve medeniyet götüren aziz milletimiz, şimdide kurbanlarıyla, zekat ve sadakalarıyla iyilik götürüyor. Uzun yıllardan beri kurbanlarımız vasıtasıyla  tüm dünyaya iyilik götürmeye devam ediyoruz." dedi.

İllerde-vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-düzenleniyor09

Bursa

Bursa İl Müftülüğü, “Türkiye Diyanet Vakfı 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı” düzenledi.

İl Müftülüğü Sinan Durmaz Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Mehmet Aydın, "Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı, 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' temasıyla mazlum ve muhtaç insanların yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa onların da bayram sevinci yaşamalarını sağlamak amacıyla bu organizasyonu yıllardır devam ettiriyor. Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden vekalet yoluyla kurban kesimi, yeryüzündeki mazlumların umudu olmuştur." diye konuştu.

Aydın, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, dünyanın her yerinde bulunan insanlara dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir. Türkiye Diyanet Vakfının her tarafa ulaşabilmesi için bizlerin de elini taşın altına koyarak bu hizmetleri daha ileriye götürebilmek için Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışlarımızla destek olmamız gerekiyor." diye konuştu.

İllerde-vekaletle-kurban-tanıtım-toplantıları-düzenleniyor10

Hakkari

Hakkari İl Müftülüğü ve TDV Hakkari Şubesi işbirliği ile “2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu  Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Merkez Ulu Camii'nde gerçekleştirilen toplantının açışında konuşan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Paylaşmak ve infak dinimiz İslam’ın en önemli gereklerindendir. Paylaşmak ve infak toplumların huzurlu ve mutlu olmalarında önemli bir yer tutar. Bu vesileyle önümüzdeki Kurban Bayramında yurt içi ve yurt dışında bulunan fakir ve muhtaç ailelere ulaştırılmak  üzere Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde düzenlenen vekalet yoluyla kurban kesim kampanyasını vatandaşlarımıza tanıtmanızı ve katılımı arttırmak için her türlü özveride bulunmanızı istirham ediyorum.” dedi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ise, “Bilindiği gibi ülkemiz bu yıl yaklaşık 13 milyon insanın etkilendiği büyük bir deprem felaketi yaşadı. Yıkım ve acı tarif edilemeyecek derecede büyük oldu. Aziz milletimiz depremin ilk anından itibaren kardeşlerinin acılarını hafifletmek için elinden gelen gayreti gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Önümüzdeki Kurban Bayramı'nda kesilecek kurbanların vekaletini alıp deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırmak ve dayanışma duygularımızı göstermek önem arz etmektedir." şeklinde konuştu.

Editör: Ammar Esenkal